Mitt i naturen

Det är sommar här nu. I två dagar har det varit kanonväder. Jag har både fått myggbett och nya fräknar. Precis som på sommaren. Dessutom är det så mycket svalor som svischar förbi i 180 knyck att jag blir alldels glad. Det som glädjer mig mest var att pappa fixade ett nytt svalbo och att svalorna flyttade in samma kväll. Är inte det härligt så säg?! Dessutom har jag svalor som bor på båda sidorna av huset, ett bo i varje nock.

Och på tal om fåglar så är det en blåmes som har byggt sitt bo i receptionens ena fimpkorg på campingen. Längst ner på botten ligger flera små fågelungar och gapar stort. Jag är mest fascinerad av hur blåmesen kan komma igenom de små hålen för att mata sina ungar.

Sen funderar jag på om det heter fimpkorg när det är som en papperskorg fast för fimpar, för det är ju inget askfat…?

 

Kommentera