Minibussbubbel och möbelmässa

Som ett barn som ska iväg på sommarkollo var jag lite nervös och mycket förväntansfull när Jocke skjutsade mig till uppsamlingsplatsen för dagens startpunkt. Jag hälsade glatt på medresenärerna, tog plats längst fram i bussen och var redo för dagens äventyr. Undrade var min skylt var, den där det står ”ny på jobbet” eller åtminstone ”prao”, eftersom jag inte börjar arbeta ordentligt på Input förrän i mitten av maj, men någon skylt fick jag inte. Däremot ett glas bubbel och upprepning av namnen innan vi kom fram till Göteborg. Och ett glas bubbel är banne mig inget dåligt välkomnande, det må jag säga.

Väl framme åkte kameran upp direkt. Jag sköt från grodperspektiv, från höften och från himlen. Jag sa att jag skulle gå bananas, många trodde att jag var där i syfte att fotografera, att fotograf är mitt yrke, men åhåjajaja, nej vet ni va. Jag är en lärare med ett stort intresse för färg och form och som längtar efter ny kunskap.  Så nog gick jag bananas. Och ni ska inte tro att ovanstående bilder är de enda jag tänker visa er, det är så att säga bara en input på dagens möbelmässa på världskulturmuseet i Göteborg.

För nu är hjärnkontoret och minneskort fullproppat med designklassiker, viktiga personer och uppstickande nyheter. Det går på högvarv och måste släckas ner för idag, imorgon är en annan dag och då ska jag inte tilltala barnen på förskolan med Fritz, Hay eller Muuto, så tack och god natt.

Fortsättning följer, för jösses vad mycket fint och fräsigt det fanns…

Kommentera