Midsommarfirande

MästerkockenGlad midsommarSå det såGodaste brödetGrabbarn springBusBusfröngrabbarna grusTummen uppVilket lyftCitronbusDokumenteramidsommarmiddagMorotstuggMidsommarkväll

Sillunch på altanen i Dödevi, nyfunna vänner och gamla som jag redan känner. Blommiga klänningar, ostadigt väder och alldeles för varma kläder. Nyss åska, nu strålande sol. Väderpessimist i gummistövlar, jeans och långärmat. Råmande kor, avsaknaden av blomsterkrans och utebliven dans. Hem för en stödvila i solen, pittstopp och nästan läge för ett dopp.

En mästerkock som fixar en helgrillad gris på ett särskilt vis, stoppad med en höna och så snurra på ett spätt. Vad är det för ett sätt. Makabert men gott. Annorlunda och flått. Baka bröd på en Ölandssten i solens kvällssken. Smälta en fläkt och önska man hade en Sverigedräkt.

Livliga busfrön rusar runt, runt och snackar strunt. Inte godis före maten, men oj, napparna föll ur emballagen. Små citroner gula, grabbarna bus dansar hula, hula. Frank myser omkring, nästa år är det han som är full i spring.

En utsökt midsommarafton som firades på bästa sätt, trots min avsaknad av krans och utebliven dans.
Tack alla goa ölänningar för att vi fastlandsfolk får vara med när det bjuds till fest, ni är tamigtusan bäst!

Kommentarer

 • Louise säger:

  Ni skulle skippat vilan, då hade du både fått dansa o krans 😉
  Vilka fantastiska bilder förresten!

  Den 2 juli 2013 kl. 20:55
 • Eva säger:

  Tack Louise!
  Jag vet, ni var ju superfina i era kransar, men jag behövde nog den där stödvilan 🙂
  Säg till om du vill ha någon bild vetja!

  Den 2 juli 2013 kl. 21:26

Kommentera