Midsommar

Enligt traditionen så firades midsommar på Öland i goda vänners sällskap. Den här gången lyxade vi till det med stugor på campingen. I stället för att bo i tält, med allt vad det innebär. Tillsammans var vi en glad skara på en si så där 20 personer i blandade åldrar. Vi spelade fotboll så att tånaglarna bröts, minigolf så att mitt tålamod försvann och dansade galet till Waka, waka! Det här med fotbolls VM kan gå mig förbi, men med Shakiras låt på hög volym kan jag inte stå still.

Vi spenderad den mesta tiden tillsammans med Blixten och Turbo. Och det är smeknamn som inte är uppkallade efter deras snabbhet, men det ligger mycket kärlek i namnen och i personerna. Turbo snarkar visst lite, vilket resulterade i att Jocke och jag fick göra om vår bil till en husbil. Det fungerade faktiskt för en natt och var ganska behagligt.

Sista natten spenderade vi inte på campingen utan i huset, där vi bor på sommaren och då insåg vi för ett ögonblick att en god middag med grillspett, sommarsallad och solnedgång var alldeles underbart istället för att cykla genom kohagen till utestället.

Jag är väldigt nöjd med min midsommarhelg. Vi hade fantastiskt väder och vad jag vet så leder Ölands norra udde solligan på SVT. Det syns på min hud och jag längtar redan tillbaka. Men om en vecka är jag där igen för att arbeta på campingen.

Finfina Blixten och Turbo.

Kommentera