Middagskonferens

Efter det uppfriskande bastubadet så stod en härlig middag på menyn. Jag frilansade ihop en rotfruktsgratäng som blev helt i klass med Per Morberg, som för övrigt är Jockes favorit. Och därför ganska konstigt att vi inte var på Ritz i fredags.

Men hur som helst så bestod trerättersmiddagen av toast med heta tigerräckor till förrätt, ljuvlig entrecote med rotfruktsgratäng och kantarellsås till huvudrätt och kalaset avslutades med ananaspaj och vaniljglass. Även Jocke frilansade ihop pajen, men det är tydligen så kockarna gör, på en höft sådär, då blir det bäst.

Självklart somnade jag i Slöfocken mellan huvudrätt och efterrätt, vaknade till och åt den utsökta pajen och somnade om. Bra värdinna. Fast det var ju också därför som jag köpte en slöfock, för att kunna vila efter maten.

Förutom att det var en otroligt trevlig kväll så gick det alldels utmärkt bra att sitta i konferensrummet med värmepelare på, det blev som ett extra vardagsrum med lite för hög tröskel bara. Men varmt och gött, ända fram till klockan 00.30. För då var det läggdags på riktigt.

 

Kommentera