Master bedroom

För en vecka sen var det som bekant Black Friday och jag gick black bananas på inredning till sovrummet. För nu är det ”ursäkta röran vi bygger om”. Igen. Och sen tror jag minsann att vi är färdiga med våra renoveringsprojekt invändigt för en stund.

När vi delade av sovrummet för att Frank skulle få ett bättre eget rum blev ju således vårat sovrum lika litet som hans, funkar förstås men trångt och avlångt. Dessutom har vi kattvindar på sidan så den fick ge vika en bit i vårat rum. Min snickare med hjälteegenskaper inom området har gjort ett magiskt bra jobb och även om det är en hel del kvar så har jag förstås redan möblerat klart i huvudet. Nästan.

Och för första gången i mitt liv har jag köpt en tapet. Det finns ju så förbenat många fina att jag aldrig annars har kunnat välja. Men nu, förra fredagen då slog jag till när det var 30% rabatt. Och jag valde den där med geometriskt mönster. Vad tror ni om den? Finns på Rebel Walls.

Den ska vara på väggen mot Franks rum, där ska även några svartvita foton sättas upp tillsammans med en TV, kommer bli smashing att ligga och titta på serier när det ska ammas bebis. Haha.

Och i hålet ska sängen förstås skjutas in, på varsin sida har vi de tjusiga knopparna DOTS från Muuto i olika storlekar och färger, dels som funktion att hänga sina kläder på men också för att få en fin installation. Sänglamporna består av varsin vägglampa som sätts i snedtaket och vinklas ner mot oss (Bazar från by Rydéns).

Nu är ju bara frågan hur och vilken färg det ska bli i sovalkoven. Jag är inne på någon grå variant eller att skoja till det lite likt min skiss. Har ni sett lägenheten som Isabelle McAllister gjorde tillsammans med ett gäng barn? Den älskar jag förstås. Se några av bilderna här nere bara, och fler här.

Och som grädde på moset har vi tagit beslutet att även vi ska investera i en heltäckningsmatta för att undvika kalldrag och frusna fossingar. Men välja matta kan ju även det ta en smärre evighet…

Nåväl. Det kommer bli finemang det här och kanske att vi kan börja måla eller försöka tapetsera i helgen. Bara så ni vet.

Lull-lull kommer från Desenio och sänborden är från Maze.

Kommentera