Marschera mera

stortorgetSlottetFin vagnMarscheraÖrebroSolar sig

I går gick alltså Moder Tereza och jag barnvagnsmarschen här i Örebro. Det var tydligen andra året i rad som RFSU i Örebro var med på marschen. Förutom det primära syftet att manifestera för mödradödligheten så delades det ut urtjusiga regnskydd till vagnen. Dessvärre trodde RFSU tydligen bara att det skulle gå fem stycken i marschen i Örebro, för så många vagnar var det som hade fått fina skydd. Nu gick jag ju inte för att få en gåva utan för att visa mitt stöd, men det hade varit fint med ett fräsigt och annorlunda regnskydd som är gjort för den goda sakens skull.

I Stockholm däremot var det utdelning av rosa moderkakor, låter ju smakskens och en massa vagnar med fina regnskydd. Där marscherade de till rikstaden och lämnade över krav på bättre villkor för världens kvinnor, varje dag dör nämligen 800 kvinnor världen över på grund av att de saknar tillgång till preventivmedel, säker abort och mödrahälsovård. Uschamig. Och tänk vad lyckligt lottad jag är och vi som bor här.

Här i Örebro var det som sagt fem vagnar med regnskydd och övriga 20 hade inga, så de flesta som såg vår lilla marsch undrade vad det var frågan om, om mammamaffian hade gått bananas i vårsolen eftersom det inte var så tydligt med vad vi sysslade med och vi gick heller inte så långt, men vi syntes i alla fall. Tereza och jag syntes till och med så bra att vi fastnade på bild.

Här kan ni läsa mer om marschen och dessutom se bilden på Moder Tereza och mig. Tjusigt. 

Var det någon av er som gick?

Kommentera