Maribowl i alla dess färger

Jag är som ni vet väldigt förtjust i Iittalas Marimekko skålar. Maribowl. Och nu är det som om jag har fått dille på att göra som en färgcirkel i köket med dessa vackra skålar. Kruxet är bara var de ska få sin värdiga plats för att just bli färgklicken i köket. Just nu är skaran av den stora modellen inte särskilt färgglad, men tack vare presentkort sen inflyttningsfesten så har jag utökat samlingen med en gul och väntar ivrigt på en lila. Visserligen är de skålar jag har i allra högsta grad fina, men grejen är den att de är de små rackarna som förgyller samlingen med sin kulör. Och nu har jag bestämt mig för att de är de stora som ska tillhöra samlingen. Fast de små är ju också tjusiga förstås. Men tänk att få duka upp till middag och använda dessa fina skålar…

Jag tänker att en Stringhylla skulle passa perfekt, en så kallad pockethylla, i svart. Likt bilden i längst i mitten av mitt montage, som jag hittade på Hildur Blads blogg. Vad tror ni om det, istället för klockan som ändå aldrig går rätt, och så får Helen Billgrens ikeatavla en annan plats i fortet? Jag tror att det skulle bli flott.  Vi får se vad presentkorten räcker till. Men nu när jag anser mig frisk och när våren som sagt lurar runt hörnet, blir min förmåga till omorganisation av hemmet och pryttlar allt starkare. Och fantisera om skålar, hyllor och färg är ju i alla fall gratis även om det bara mildrar mitt behov till förändring en gnutta.

Kommentarer

  • Camilla säger:

    Ja ja ja, jag säger ja till att de små raringarna i en String Pocket. Fiiint!

    Den 7 februari 2011 kl. 12:37

Kommentera