Mammas dag

Ja, det är alltså så att varje år börjar med mammas födelsedag. Och just i år fyllde hon jämt, sen frågar man inte damer om deras ålder så det låter vi vara osagt. Huvudsaken var att det bjöds upp till fest. Eftersom mamma och pappa firade nyårsafton med Frank så blev det ett ordentligt firande på nyårsdagen istället, vi fixade snittar och det togs fram champagne. Vi dukade upp för nio personer och klädde upp oss så gott vi kunde. Jag agerade kallskänka, servitris och diskare så att födelsedagsbarnet skulle få umgås med sina gäster.

Det bjöds på löjromstoast till förrätt, helstekt oxfilé med potatisgratäng och kantarellsås till huvudrätt och crème brûlée till efterrätt, toppat med en av brorsans makroner. Med andra ord ännu en utsökt trerättersmiddag. Lagom till att kaffet kokades och den gigantiska cheesecaken plockades fram smusslade jag med sms med en av mina mostrar. Mamma skulle nämligen inte bara få en förtjusande blombukett i cerise utan även en kärleksfull överraskning från sina systrar.

Det plingade på dörren, min kusin Björn kom med ett stort paket, pratandes Älvdalska. Mamma såg inte först att det var han, men han var så klart välkommen in en snabbis, men han skulle egentligen bara låna toaletten. Och precis när dörren ska stängas så kommer tre av mammas systrar och en av systrarnas sambo. Big suprise!

Jag visste förstås om det här härliga spektaklet och blev alldeles tårögd när det uppstod kramkalas i hallen. Lyckades fånga några fina ögonblick på bild och blir varm i magen när jag tittar på korten. Kvällen fortsatte på älvdalska och det surrades nog ett bra tag efter att husan, tillika undertecknad hade tagit med mig min familj och åkt hem.

Som tur var kunde mostrarna stanna över natten och syskonkärleken fick fortsätta även den 2:a januari. Men det får nog Frank berätta om.

Mammas dag blev sannerligen över förväntan bra i alla fall och jag är väldigt glad att jag kunde hjälpa till med både det ena och det andra.
Grattis igen älskade mor!

Kommentera