Mamma och jag

Men i dag har jag inte målat, i dag har jag bakat med min mamma. Tema saffran. Jädrar vad vi har bakat. Och bakat. Jag gjorde klassiska lussekatter och saffrans biscotti och mamma frilansade loss med mandelmassa på olika sätt, det blev två längder, några knyten och bullar med den där smarriga mandelmassan.

Jag var förstås som en elev på högstadiet som frågade hela tiden hur jag skulle göra med degen, men nu var jag den där snälla och timida flickan som lyssnade på min lärare och inte förstörde stämningen i gruppen (fast jag under den perioden i högstadiet när jag fick etta, ni vet, ansåg att jag var stämningen i gruppen).

Nåväl. Vi hade väldigt roligt, mamma och jag. Jag tyckte att den första lussekatten jag snurrade ihop var så liten att den knappt syntes på plåten, men sen när de kom in i ugnen blev de ju svällande stora. Vi skrattade glatt och fick imma på glasögonen när ugnsluckan öppnades, samma visa varje gång.

Åh vad roligt det var att baka med min kära mor, kanske att jag också kan bli en bullmamma, hittills så ser det ju lovande ut. Och ja, jag är fortfarande förvånad.
På nästa lektion tror jag nog att det blir  julgodigs.
Mumsfillibabba!

Kommentera