Lucky me

Somnade på soffan och vaknade när solen gick upp. Solen sa hej, följ efter mig! Jag sa, okej, jag kommer. Plockade ner kameran, satte på mig hjälmen och cyklade iväg mot solen, fångad av älvorna som dansar över fälten, intresserad av bävern som simmade under bron jag stod på och glad av årets första sädesärla som trippade fram på isen. Lucky me. En sädesärla och bäver på en och samma morgonstund.

Vidare runt Oset, sångsvanar som håller morgonmässa med gässen, krickorna som putsar sin fjäderdräkt och sothönan som speglar sig i vattnet.  Vindstilla med ekande fågelsång, glada tillrop från skrattmåsar och hungriga knölsvanar. Lucky me. Bländande solsken och motion innan klockan sju.

Frost i gräset och en grågås redo för avspark. Skimrande starar, lekfulla tofsvipor och uppkäftiga kanadagäss.  Osets enda lada lyser upp som en stor varningsflagg på åkern, spegelblanka fuktängar och ornitologer på span. Lucky me.

Vilken bra start på helgen! Hinner jag inte ut i solskenet mer idag så gör det inget. För nu ska det ätas frukost, sen ska jag städa hela huset och fotografera Daleri. Hej händelserika lördag och vårsol!

Hoppas att ni får en fantastisk helg!

Kommentarer

  • Lena säger:

    Så fina bilder igen, måste ta en tur tillsammans snart för nu har jag ett nytt objektiv

    Den 30 mars 2014 kl. 19:30

Kommentera