Lucka 9 – Girlpower

Det här en en bit av en tavla som sitter i Idrottshuset källare på Örebro kraftsportsklubb, ÖKK. Eftersom jag är ett stycke kraftpaket så tränar jag där varje dag (för er som av någon anledning inte träffat mig så är det där ironi) men jag tränar där i spridda skurar, hur som helst. 2004/05 byggde de ut gymmet och jag tog tillfället i akt att berätta om min konstnärliga förmåga. Vilket ledde till att jag gjorde en stor tavla om Örebro och ÖKK (den kommer ni få en egen historia om i morgondagens lucka).

Den här donnan blev till 2008 och sitter i korridoren på gymmet. Jag ville att det skulle vara en tjej, eftersom det mest är hormonstinna snubbar med kroppar likt kaffefilter som frustar ut sin energi på just det här gymmet. Inget ont om dem, men det är en anledning till att jag valde att måla en tjej. Tavlan är 150×50 cm. Jag har målat henne i akryl och bakgrunden i tusch, på en masonitskiva. Bakgrunden ska förställa vikterna på maskinerna samt att det är peppande ord och en massa girlpower. Jag hoppas att tavlan ger dig lite energi denna 9:e december.

Kommentera