Lucka 5 – vem var jag för ett år sen


Foto: Emma Sandström

För ett år sedan var jag lite mer fyllig, jag var en surslöjdsfröken och jag funderade lite då och då på det kommande bröllopet. Men mest funderade jag på jobb. Jag var lycklig sambo och redan trött på snön. Jag såg med glädje fram emot jullovet och jag hade precis genomfört en ”hemma-hos-vernissage” där jag sålde några tavlor och fick fina presenter. Min lucka fem förra året var en berättelse om min ”skrot med bröd”.

Sen kan jag tänka mig att jag var mörkhårig med inslag av rött. Jag drömde mig bort från snön och längtade till sommaren. Jag var glad för min tjocka vinterjacka och min varma rävmössa. Jag var inte alls lika lättskrämd som nu vad det gäller konstiga ljud. Katter som skriker utanför fönstret ger mig kramp i vaderna. Det led jag inte av för ett år sedan. Ha.

Jag vet att söndagen den 5:e december var det så rackarns mycket snö. Jocke och jag åkte till stugan för att skotta av taket och jag kastade mig i snön som om jag vore ett barn. Fast jag är ju som ett barn fortfarande.

Hur det var mer har jag ingen aning om. Och någon bild sen dess äger jag inte mer (inbrottshelvetesjävlaskittjuvar) . Så det får duga med ovanstående dagdröm…

Kommentera