Lucka 5 – Skrot med bröd

Första delkursen på utbildningen för att bli textillärare handlade om att använda något som man ansåg vara skrot och sedan göra något med det tillsammans med ull. Eftersom jag under den här tiden var i mitt esse som korv Eva, var det inget konstigt att det just blev en ”skrot med bröd”. Skrotet är skenor från en ”sopa-rent-gatan-maskin”. Skenor och skenor, men några slags metallpinnar som jag lärde mig att leta efter när jag gick på Kuben. Dessa metallpinnar kan man nämligen göra alldeles utmärkta verktyg av. Hur som helst så fick de bli stommen i korven. Det var även under den här processen som min ”karriär” på P3 började och då främst på programmet Christer.

Ni kan lyssna på mitt första samtal till radioprogrammet här, Christer P3 – Eva gör korvbröd, programpunkten var, vad gör du just nu, och jag tänkte att det kan omöjligt vara så att det är någon annan som tovar ett korvbröd i ull. Mycket riktigt, programledaren Morgan trodde nog att jag var ”lite” knäpp. Och nej det heter inte torrtova, det heter nåltova, men whatsoever.

Kommentera