Lucka 4 – Högby fyr

Dagens lucka får bli ett broderi. Det här är ett broderi som jag gjorde på textillärarutbildningen efter ett fotografi på min favorit fyr. Fast i verkligheten är förstås fyren rak. Men en sommar när jag fyllde år så blåste det ca 20m/s och då kanske den var så där.

Fyren heter i alla fall Högby fyr och ligger på norra Öland. I det stora stenhuset vid fyren bor en gammal sjöman som rest på alla de sju haven, nu är han konstnär och har sina tavlor på vinden. Han åker runt i en fräsig gammal öppen bil på sommaren och när han inte gör det försöker han måla havet.

Fotografiet är som ni förstår inte det som jag broderade av, men det är väldigt fint. Pappa Pohlman tog det en tidig påskmorgon förra året. Morgonen efter skulle lillebror och jag se den vackra solnedgången och då var allting grått. En liten parentes bara.

Behöver jag säga att jag längtar till Öland?!

Kommentera