Lucka 24 – fem fina i december

Det började med att jag tog ordentlig rast på jobbet. Istället för att ligga i fosterställning i 18 minuter, somna och undra var jag var när jag vaknade gick jag ut och insöp frisk luft. Jag började med att gå en runda i spåret precis utanför arbetet, 3 km. Det började jag i och för sig med redan i november, men i december har jag gått varje dag och det har gett resultat. Inte bara att jag har blivit piggare och känt mig frisk jag har även trollat bort ett kilo eller två bara genom att gå, gå, gå. Och det är fint för mitt välmående.

Det var även där som julbeställningarna började trilla in. Jag svarade på mail när jag gick mitt varv i skogen, blev fylld av fjärilar och ivrig för att börja producera julklappar. Sedan var verkstaden igång och det var otroligt fint för mitt företag.

Sen blev det lucia och vi var förväntansfulla fröknar. Jag fällde nästan tårar när tomte efter tomte kom in på dagis. Så fina och små och ivriga och lugna. Och det var väldigt fint att få se alla härliga ungar, deras första lucia på dagis och mitt första som fröken.

Sen kom Eremo på den briljanta idén att jag kunde måla en bild till förmån för hennes insamling. Och självklart gjorde jag det. Den gick för 950 kronor på Tradera och det var väldigt fint för välgörenheten.

Sen slog det mig att det blev julkort av tackkorten från bröllopet. Även om jag skämtade om det först. Men tiden går som ni vet lite för fort ibland. Och det var inte jätteroligt att sätta ihop alla bilderna men det blev banne mig fint. Det blev lite stökigt och bökigt och adresserna och sigillet fixades i sista stund innan jag fick tränga ner dem i julkortspåsen och äntligen lägga det bakom mig, bakom mig som i att nu var det klart. Nu kan jag bara vara mallig för att jag är gift och för att gästerna har fått det de förväntat sig fast lite bättre.

Och det, det blev fint för julfriden.

Kommentera