Lucka 23 – Böddes målarbok

Det här är ett bevis på att jag är illustratör. Mitt första uppdrag och en av anledningarna till att jag startade mitt företag. Jag fick uppdraget för att jag kom i kontakt med Lyckofigur, som precis som jag arbetar på Böda Sand på sommaren. Vi kom in på att jag kunde rita och att de hade funderat på att göra en målarbok vilket ledde till att jag fick uppdraget. Jag kunde inte riktigt förstå att jag skulle göra en målarbok, jag förstår det nästan inte nu heller, även om det ligger en bunt här bredvid mig.

Jag fick som tur var lång tid på mig och även om jag inte använde tiden fullt ut så hade jag tid på mig att fundera och skissa på karaktärerna. Bödde som är huvudfigur var redan utformad, men hans kompisar, Ellen elefanten, dundertjuven Dunke och Jokus Pokus, trolleripiraten hade inte fått något ansikte. Jag tycker att det var väldigt roligt att göra dessa teckningar. Först ritade jag dem för hand och sedan gjorde jag klart dem i photoshop med min ritplatta. Det är inte bara fylla-i-teckningar utan även pyssel såsom , finn fem fel och labyrinter.

Och skulle det vara så att du vill köpa en målarbok, så går det alldeles utmärkt, den kostar 50 kronor och då kan du dessutom få den signerad. Inte illa. Bara att kontakta mig eller lämna en kommentar. Jag har inte så många, men några stycken. Annars är det bästa stället att köpa dem på, såklart på Böda Sand. Jag säger buy, bought, bought.

Kommentera