Lucka 22 – Hjortsbergskyline

I dag ska vi ha som julafton hemma hos mina föräldrar för lillebror har kommit hem. Och då tänkte jag att det passade bra med en väggmålning som jag har gjort hos honom. När han flyttade till Stockholm ville han att jag skulle måla någonting i hans lilla lya. Med en skiss på en tågbiljett visade jag honom vad jag hade tänkt. En ”Hjortsbergskyline”. Det tyckte han minsann var en bra idé. Så en hel kväll stod jag bakom soffan och målade.

Jag ritade upp det för hand och mätte så att det skulle bli hyfsat rakt. Jag använde vanlig svart akrylfärg och för att få rinningarna använde jag bara mer vatten i färgen. Det ska föreställa byggnader från Örebro och Stockholm. Kanske att jag tänkte att något hus även skulle förknippas med Göteborg eftersom han studerade där. Hur som helst så blev det såhär och än så länge finns den kvar, men jag vet att den snart kommer vara ett minne blott, för i en liten lya är väggytor eftertraktade, särkilt eftersom han har en syster och en pappa som gärna målar nya tavlor som vi tycker att han ska sätta upp…

Kommentera