Lucka 21 – Den moderna sjöjungfrun

Under en veckas modellstudie växte den här tavlan fram. Dock hann jag inte göra klart tavlan helt under den veckan så jag gjorde klart henne hemma. Givetvis hade hon inte solglasögon på sig, cyklop i handen och simfötter vid sin sida. Men det är svårt att måla ögon. Och hos mig är det tråkigt om det bara skulle vara hon som satt där. Därför målade jag till lite attiraljer. Och nu är det såhär; att hon har simmat runt som den moderna sjöjungfrun hon är och nu har hon tagit av sig sin utrustning och satt sig på stranden för att lapa lite sol.

Under tiden som hennes färglager torkade skulpterade jag ihop damen med de leriga rockringarna. Så var det med det. Den moderna sjöjungfrun hänger i vardagsrummet. Jag tycker att hon är väldigt fin där hon sitter och solar sig i ett hörn.

En naken tjej i varje hörn gör så att man slipper be en middagsbön… Nä nu ni, ska jag till jobbet och vara med på en rimstuga, det känns som om jag kommer plocka poäng, eller vad tror ni?

Kommentera