Lucka 20 – Berätta om din student.

Jag är inte så säker på att ni vill det. Det var nämligen ett jädra ståhej på alla möjliga plan. För det första hade jag för dålig attityd gentemot mitt tjejgäng så de hade minsann ingen lust att hänga med mig på studenten. Men jag säger såhär, prova att ha ont i magen för att du känner dig så dålig i skolan och testa sen hur fantastiskt bra attityd du har när du ständigt går med magont i kombination med kärlekstrubbel och grubbel om framtiden.  Sådär upplyftande glatt liksom, så förlåt ladies.

Men okej. Tack vare den lilla fadäsen så fick jag åka en jädrigt snygg Corvette över stadens gator tillsammans med min bästa killkompis Johan, vi sjöng och skrålade, blev hesa och skålade. Jag blev sams med nån och osmans med någon annan, hånglade lite oskyldigt och dansade så att skoskavet var ett faktum. Ramlade på cykeln och skrattade så jag fick ont i magen. Glad över att gymnasietiden var slut och förväntansfull inför höstens studier på REPU. Restaurangpåbyggnadsutbildning. Långt ord, kort utbildning.

Jag sjöng som en tok när klassen stolt sprang ut genom borgen, sökte med blicken och fann mitt studentplakat och min familj. Solen sken och bilden på plakatet visade mig som liten med en himla stor glass. Corvetten körde oss några varv innan frisyren blåste till truls på motorvägen hem mot studentskivan och presenter. Salongsberusad och glad och redo för att dansa natten lång.

Summa summarum: En tokigt rolig student år 2000 trots dålig attityd och bortsjungen röst, kan vi väl säga.

Kommentera