Lucka 2 – Berätta vad du ha på dig idag.

Eftersom jag började arbeta idag och jobbar som förskollärare eller dagisfröken som jag kallar det så håller jag mig till min bekväma stil. Inga konstigheter. Här får jag dra min praktiska bekväma stil till sin spets med kläder som det inte gör något om det snoras på och kläder som jag kan krypa omkring på golvet med.

Med andra ord kan man ju tro att jag valt yrke efter min klädstil, haha. Eller så kan vi ju säga att jag anpassar mig efter situationen och går all in. Det enda som saknas för att jag ska passa in i mallen som den typiska pedagogen är väl de fotriktiga inneskorna, annars är det cykelhjälm, överställ och snowjoggers som gäller. Inte hela tiden förstås, det vore lite för tokigt.

Och om jag inte ska blockera snoriga näsor eller färdas fram på en cykel så tar jag på mig min valmönstrade jacka från Monki, min rosa mössa och parerar Frank i vagnen. Så ser jag ut för det mesta. Mysmorsa med färgglada inslag. Alltså.

Men just idag var det praktiskt och bekvämt. Till morgondagens arbetspass ska jag ta på mig en rymddräkt som är immun för dagisbaciller, ännu varmare skor och så en jägarbrasa på det. Hellre smart än snygg.

Då vet ni.

Imorgon får ni veta vad jag önskar mig i julklapp, ifall någon av er känner er extra generösa vill säga.

 

Och gnägga inte om att jag kallar mig för dagisfröken, det är så det är och det är vad jag gör det till som har betydelse för barnen och inte vad jag eller ni kallar min yrkesroll. Det är min åsikt i frågan. Hepp.

Kommentera