Lucka 2 – om min stad

Örebro är min stad. Och jag gillar den. Den är lagom liten eller lagom stor, beror på hur man ser det. Innan jag träffade mannen i mitt liv var Örebro för litet för min charm. Haha. Men nu passar Örebro mig perfekt. Jag finns där mina föräldrar finns och bor där min kärlek bor. Även om jag drömmer om livet på Öland så är och förblir Örebro mitt hem.

Örebro växer så att det knakar. Det byggs hus på hus på hus. Barn föds till höger och vänster och förra året hade Örebro 135 460 invånare, ett antal som beräknas öka. Joråsåatt. Örebroare är dåliga på att blinka i trafiken och släpper absolut inte in en om man kommer och behöver tränga sig in i samma fil. När man möter en Örebroare tittar de hellre ner i gatan än ler som en hälsning. Överlag är det lite bajsnödigt grinigt.

Men det bästa med Örebro är nog ändå att mina föräldrar och jag finns på samma ställe. Och så klart att mannen är precis här där jag är. Och att mina vänner inte alls är gnälliga och inte alls pratar med en besvärlig dialekt samt att de flesta faktiskt bor här.

Från Örebro är det hyfsat nära till Stockholm och Göteborg. Långt till Öland och längre till Malmö. Mitt i staden ligger slottet. Det vackra slottet. Det är lätt att bli hemmablind. Men Örebro är väldigt vackert.

Det roligaste dansstället tycker jag är Strömpis. Den godaste maten finns på Ågatan och den bästa sushin på East West. Den bästa butiken för konstnärsmaterial är Magnussons färg och den trevligaste och finaste modebutiken är Radiodays. Den finaste pryttelbutiken var Finrummet, men den gick i konkurs. Bästa galleriet ligger utanför Örebro i Kumla men Örebro konsthall är inte dåligt det heller.

Örebro har lila stadsbussar och 019 som riktnummer. Örebro har en egen julkalender i rådhuset där en konstnär står för varje verk bakom en lucka. Jag borde varit med. Men glömde.

Sen har Örebro säkert fler goda ting. Men det räcker för mig just nu. Räcker det för dig?

 

Kommentera