Lucka 19 – Tokigt självporträtt

Den här sortens teckningar där jag varken lyfter pennan eller tittar på papperet är väldigt roliga att göra. Sen är det klart att allt kräver en viss träning. Men om du vill göra porträtt av dig själv är det bara att titta i spegeln och sen försöka följa linjerna i ansiktet och få ner dem på papperet. Just den här gången blev mitt porträtt lite ryskt och bryskt. Men jag gillar det ändå. Som tur är ser jag inte så rysk och brysk ut i vanliga fall.

Det här är även en väldigt bra och rolig övning om man gör den två och två. Kan visserligen kännas jobbigt om någon stirrar på dig hela tiden till teckningen är klar, men det blir mycket roliga resultat. Och en tokig teckning som dessutom får en att skratta, det är minsann en bra teckning. Så den bjuder jag på i dagens lucka.

Kommentera