Lucka 19 – en vän med en bil

Foto: Emma Sandström

En vän med en bil. Det är nästan samma som en vän som bor en bit bort och som jag önskar bodde i huset bredvid. Lucy Luke. Eller Camill som jag kallar henne oftast. Fas det förstås är Camilla. Hon har en bil. En svart. Som ibland krånglar på Öland.

Men det är inte därför vi är kompisar. Det är för att jag härmade hennes dialekt när vi gick restaurangskolan tillsammans och redan första dagen frågade de andra i våran kommande klass om vi kände varann och kom från samma ställe. Nej. Men snart.

Eller så är det för att lite av mitt motto när jag träffar snygga tjejer som jag vet att jag ska umgås med under en viss period, är – att det är lika bra att bli kompis med henne på en gång annars kommer vi bli osmans. Bättre att älska de snygga än att vara avis på avstånd.

Men jag kommer ihåg första dagen på REPU, år 2000, upprop i aulan, in kommer en fräsig tjej med blont hår och jeansjacka. Henne vill jag vara kompis med.

Och sen den dagen är vi väldigt goda vänner. Vi satt mer eller mindre ihop i ett år. Ett år av tokigheter i köket. Ett år där hon blev mästerkock och jag mattant. Där vi bakade så att gymnasieeleverna fick benämna oss på engelska som om vi inte skulle förstå vad de sa när det snackade om bakery E och bakery C. Eller vad de nu sa. Vad sa de bakery C? Det var då vi kokade 12 liter ris och vår lärare slet sitt hår av frustration, trots att vi tyckte att det gick att använda till annat. Vi skulle koka 1,2 liter ris.

Lucy Luke har snygga tatueringar, ett särskilt hår och är som ni förstår en hejare i köket. Hon gör de godaste maträtterna och smaskigaste pajerna. Hon har en inredningsstil som gör att jag vill bosätta mig i hennes soffa och hon är full i fan och finurlig som få. Och jag önskar så att hon bodde i huset bredvid. Min syster i mustasch och jag…

Kommentarer

  • Cam säger:

    Men Bakery E, nu sitter jag här med hjärtans lycka som värmer min kind och tårar som ställt sig på kö. Tack vad fint! Och du, ”Those are the girls from the bakery I’ve told you about”. Klart det vi var!
    //Bakery C.

    Den 19 december 2011 kl. 15:55

Kommentera