Lucka 18 – hit vill jag åka…

Innan jag dör vill jag åka till landet på andra sidan Atlanten. Jag vill åka med min man och jag vill besöka olika destinationer. Men självklart New York. Exakt varför är oklart. Men jag är nyfiken på NY. Jag har som bekant inte rest särskit mycket, mest till Öland och till stugan. Och det duger bra för mig. Duger och duger. Det är fantastiskt. Jag längtar egentligen ingen annanstans. Men jag är nyfiken.

Mamma var i NY en gång, länge sen nu. Då kom hon hem med vita rullskridskor med lila hjul och lila skosnören. Vilka bör finnas på vinden hos mor och far, och som jag i samma stund som jag skriver anser att de borde komma hem hit till mig.

Hon hade även köpt en gul Walkman och några fräsiga t-shirts. Jag var eld och lågor över mina fina rullskridskor. Men jag åkte mest runt hemma i huset, runt på parketten eller om det var plastmatta då. Jag vet inte. Men jag vågade nog inte använda dem ute. Men fina var dom. Och jag tror att New York är lite mer, lite bättre och jag är nyfiken på att besöka den staden. Till dess får jag leta rätt på rullskridskorna, använda en gammal sliten t-shirt och bara önska mig dit.

Kommentera