Lucka 17 – en perfekt dag

Om det här var en chokladkalender så hade det inte funnits några luckor kvar att öppna. Möjligtvis den 24:e men annars är jag ganska glupsk. Eller var. På den tiden som jag hade en chokladkalender. Och det var ju ett tag sen. Men det här är ingen chokladkalender och jag är inte lika rapp med att öppna luckor här som då. Men jag ska i alla fall berätta om en bra dag, även om jag borde gjort det igår. Men vad fals, hur ska jag hinna med allt…

Men såhär är en bra dag för mig. Det är sommar. Jag är ledig och jag är på Öland med mannen. Solen skiner. Vi har nyss vakant och tar på oss träningskläder. Vi springer ut till fyren och tillbaka. Byter om till badkläder och cyklar ner till bryggan. Tar ett dopp och sen hem igen. Lagar frukost. Skramlade ägg och bacon. Smoothie på färska jordgubbar och banan och yoghurt. En perfekt avokado med Herbamre örtsalt. Sätter oss på trappen. Solen värmer min hud och jag kan ana havet en bit bort. Svalorna flyger omkring som om de gjorde en uppvisning av rang.

Vi gör oss i ordning för en skön dag med loppisrundor och lunch i en hamn. Inget särskilt som måste fixas och inga måsten. Jag fyndar en fin liten Stringhylla och hittar massa fulgrejer att fnissa åt. De står staplade på rangliga bord och glänser i solen med hopp om ett nytt hem.

Hemma igen och bara vara på uteplatsen, ligga i en solstol och vänta in en kväll på Kalk, med gourmetburgare utöver det vanliga och dela på en flaska Rasignac. Självklart cyklar vi dit på den vanliga vägen, genom kohagar och över ängar. Och samma väg hem i sommarnatten. Månen lyser upp över havet och kattugglan ropar på oss när vi cyklar sista biten genom skogen. Och vi har haft en perfekt dag. Jag har haft en perfekt dag i mitt paradis med min älskade man…

Precis så skulle det vara.

Kommentera