Lucka 14 – God Jul stilleben

Efter en eftermiddag i kylan med en av mina bildklasser så passar den här julbilden bra som dagens lucka. Det är en liten tavla i akryl, 12 x 12 cm. Ett stilleben som ni ser. Jag kommer dock inte ihåg vem som äger den numera, men en gissning är att jag gav tavlan till min bildlärare på universitetet.

Anledningen till att jag har stått ute i kylan är att jag ställde upp för en av mina bildklasser som skulle få sälja korv och glögg till förbipasserande isbitar. Det gick sådär. Vi frös hela högen om fötter och händer. Eleverna lyckades få in några hundra och ser nu fram emot en resa till Gröna Lund. Joråsåatt. Om jag fick bestämma skulle dessa dundringar skänkas till Musikhjälpen. Men det var inte så populärt. Ska försöka övertala dem. Hur som helst, så tyckte jag att en ”god jul frukt” passade bra som lucka nr 14.

Kommentera