Lucka 13 – en favoritsak i hemmet


Foto: Emma Sansdström

Gills en samling? Hur ska en samlare kunna väja en favoritsak? Svårt.

Därför väljer jag en samling. Min samling av Marimekkoskålar som prytt bröllopsborden och som glittrar ikapp med min bröllopsklänning. Som nu står ståtligt i en Stringhylla i köket och lyser upp som en färgpalett av rang. Inte brudklänningen alltså, utan skålarna. Vissa används mer än andra och ibland byter de plats för att de inte ska trängas allt för mycket med samma kompis. Jag klappar på dem lite titt som tätt och tycker precis som Lucy Luck att det inte är ett dugg konstigt att prata med fina saker.

Därför blir min samling min favoritsak i hemmet. Den speglar liksom mig på något vis. Ett gäng tjusiga skålar i alla dess färger som är redo att fyllas av än det ena och än det andra. Eller bara skina i sin egen glans. Jag vill fyllas på av erfarenhet och kunskap och gärna med en touch av spektra i olika frekvenser …

Exakt vad jag menade där är lite oklart. Men fina skålar har jag i alla fall.

Kommentarer

  • Cam säger:

    Åh ja, granna ting är det bästa som finns. Och rackarns vad de värmer när vinden viner utanför. Love it!

    Den 13 december 2011 kl. 13:14

Kommentera