Lucka 13 – Berätta om ett minne från din barndom.

När jag försöker komma på någonting så verkar minnena vara som bortblåsta, som att det bara är små glimtar av min historia som svischar förbi. När jag gick på dagis och skjutsade min bror i cykelvagnen eller när vi lekte Emil i Lönneberga och jag låste in grannpojken i cykelskjulet, gick och åt lunch och glömde bort honom. Eller när familjen åkte till Kolmårdens djurpark och linbanan stannade när pappa och Per satt i den högt upp i luften och jag blev alldels förkrossad där jag stod nere på marken och höll mammas hand.

Fast det är klart att det är så det är, glimtar av historien. Fast ju mer jag tänker tillbaka ju tydligare blir mina minnen. Och något alldeles särskilt som jag alltid minns som om det vore i går är SVT:s testbild och hur färgerna är placerade i fel ordning. Och hur jag alltid gick fram till TV:n för att visa min bror Per hur färgerna skulle vara egentligen för att det skulle bli i rätt ordning, dvs. regnbågens alla färger.

Den ljusblåa till den röda, den gröna till rosa, gul till grön, röd till ljusblå och så rosa till grön. Då blev det rätt. Alltså rosa, röd, gul, grön, ljusblå och marinblå. Jag har fortfarande lite svårt att förstå varför det ska vara på det där viset. Även om jag knappt har sett testbilden på flera år, med undantag för någon månad sen då Frank gick upp i ottan, men annars var det evigheter sen.

Nu i skrivandes stund kommer jag på massa minnen, men det här får bli bra för lucka 13. Kanske att jag berättar något annat minne någon annan gång.

Kommentera