Lucka 12 – Jag saknar…

Jag saknar farmor Agnes. Och farfar Nils. Jag bli tårögd när jag tänker på dem och gråten stockar sig i halsen för att jag så gärna vill att de ska vara med mig på riktigt. Jag tänker på dem ganska ofta och tror att de är med mig lite överallt. Jag tror att de bor här där jag och mannen bor nu, eller så hälsar de bara på ibland för att kolla till mig. Jag pratar med dem och berättar om lite ditt och lite datt. Jag har lånat vissa av deras möbler och jag pussar alltid två gånger på deras gravsten när jag är där. En puss till farmor och en till farfar.

Det var väldigt länge sen som de flyttade till himlen men jag saknar i alla fall farfars busighet och farmors mujka händer. Deras fina trädgård och portmonnän med mynten i som lillebror och jag alltid fick en liten slant ifrån. Jag saknar att de inte har fått varit med mig och lillebror. Att jag inte har fått höra alla deras berättelser om för länge sen och att de inte har fått höra alla mina om nyss…

Kommentera