Lucka 1 – Berätta om din stil.

Stil och stil. Spridda skurar av kulturtant och avslappnad sporty spice kanske. Inte fasen vet jag vad jag ska kalla ovanstående kompott. Min konst kallar jag gärna färgglad och finurlig och jag önskar att min stil gällande kläder skulle beskrivas med detsamma, men det känns inte riktigt trovärdigt.

En gång när jag träffade en snubbe beskrev han mig som för offensiv och färgglad, då hade jag på mig mammas röda skinnpaj och hennes gamla pälsmössa eller om jag hade en röd fuskpälsmössa istället (och något mer förstås som jag inte minns, annars vore det minst sagt offensivt). Och det kanske kan vara lite för mycket för vissa. Annars tycker jag sällan att det kan bli för mycket. När jag väl inbillar mig att jag klär upp mig så vill jag att det ska vara färgglatt och detaljerna måste alltid matcha annars känns det inte bra. Men det kan vara mönster och färg hit och dit och gärna ett par tjusiga Converse eller gummistövlar. Jag är banne mig en ambassadör för gummistövlar. Ha.

För det mesta är jag osminkad och bekväm och bryr mig inte särskilt mycket om vad jag har på mig. Kanske att min stil kan beskrivas som ”ta-på-mig-det-som-ligger-närmast”. Och nu när jag har lullat runt hemma i ett år så är det som det är, orka dra in magen i onödan. Liksom.

Men när jag väl vill bjuda till och visa min finare sida så skärper jag till mig och sminkar mig en gnutta, drar in magen och pressar på mig brallorna och känner mig hållkäftensnygg. Eller klär benen med färg och överkroppen med klänning. Och det är inte så att jag är obekväm när jag väl är sminkad, snarare tvärtom, men som sagt så orkar jag ju nästan aldrig tvätta bort det där sminket så därför tycker jag att det är skönare att välja sina snyggtillfällen.

Och ja, jag gillar att ha ljusa slingor men är alldeles för snål för att underhålla min så kallade frisyr, därför låter jag mitt hår få vara brunt som det är och nu till jul blanda upp det med enstaka hårstrån i silver. Har jag sett.

Jädrar vilken mastig första lucka. Hur ska det bli imorgon? Då ska jag berätta om vad jag har på mig just då, någon som kan gissa?
Jag börjar ju för bövelen arbeta imorgon så nu måste tant sova.

Kommentera