Lucka 13 – Den sjösänkta bananen

Jag kan nästan inte berätta om den här tavlan. För jag blir lite sur bara på tanken av att den inte längre är i mina ägor. Den har nästan aldrig varit i mina ägor. Den var min under tiden som jag gjorde den och sedan föreslog min pappa att jag kunde sälja den. Något som jag inte riktigt har förlåtit honom för. Kanske om dagens ägare skriver i sitt testamente att den sjösänkta bananen skall återgå till konstnärens ägor. Men annars så är det den sämsta försäljningen som jag någonsin har gjort. Jag vet att ägaren verkligen gillar den, men jag ÄLSKAR den.

Gör en ny då. Nä, jag kan inte bara göra en ny, det är inte det som är grejen. Det ska vara den riktiga. Den riktiga sjösänkta bananen är gjord i olja med palettkniv under min studietid på Kuben. D.v.s. att den gjordes för en si så där 8 år sedan. Tavlan är inte särskilt stor, kanske som ett liggande A4, men värd sin vikt i guld.

Kommentera