Lucia och lucka 13

Det här skulle jag så klart skriva igår, men igår var det fullt upp med lucia och hemmafix. Men nu så ska jag berätta för er. Jag var som sagt på jobbet och hälsade på igår, det var fantastiskt roligt och glatt att träffa alla barnen. Jag saknar varenda unge. Därför kunde jag heller inte slita mig från varken kollegorna eller barnen förrän klockan passerat dagislunch. Det var lucior, pepparkakor och tomtar överallt. De sjöng så fint. Vi som i fröknarna fick väldoftande tvål som direkt ställdes in i det rena badrummet här hemma. Perfekt. Tack så mycket!

Och när barnen skulle sova så hörde jag en liten som sjöng en jullåt. Tvååringar som sjunger julsånger är väl hur gulligt som helst. Därför hoppade jag in och lugnade ner den lilla tomtenissen så att han somnade gott på madrassen. Hela barnaskarn sov nämligen inne igår eftersom det var så kallt ute och då räckte inte alla fröknarnas lugnande vaggningar till. Sötnötar, barnen alltså.

Sen förstår ni att jag själv blev en pepparkaksgumma, skulle vi kunna säga. För det visade sig att jag fick bli lucka nummer 13 i Böda Sands facebookkalender. Vad roligt. Och där har jag choklad i ansiktet och sitter och bubblar och har det gött på Nordpoolens spa. Det vore nåt. Och om någon Böda Sandare hittat hit tack vare det inlägget så är ni hjärtligt välkomna!

Nu längtar jag lite till sommaren, fast inte abstinensmycket. Bara lite. Fick förresten ett bra tips från fru Barkewall, att jag kan tänka att jag dyker i vågorna på stranden när värkarna kommer, det ska jag prova, då borde det gå som en dans. En dans med hajar i vattnet kanske…

Nåväl. Hoppas att ni alla hade en fin lucia.

Kommentera