Lördagsbestyr

Jomenvisst blev det en alldels utmärkt knytmiddag. Nog för att jag donade från klockan fem på morgonen och prioriterade ett städat hem och ett något piffat face framför en powernap i soffan.  Och ja, visst är det dumt att städa innan gästerna kommer med tanke på att det ser minst lika illa ut dagen efter, om inte värre. Men det hör ju till.

Vi hade det förbannat trevligt i alla fall. Blev en rackarns massa barnsnack och förlossning och allt därtill. Huva. Jag skrattade så att jag fick massera skrattrynkorna innan läggdags, blev mätt så att jag var tvungen att lägga mig raklång på kökssoffan framåt småtimmarna och åt en flicknäve chips till frukost dagen efter.

Middagen bestod av en västerbottenpaj till förrätt, valfritt grillat kött, potatisgratäng, hemmagjorda såser och en supersallad till varmrätt och den godaste av godaste vita chokladmoussen till efterrätt. Mumsfillibabba! Och så lite bubbel på det.

Frank var hos farmor Rita, vilket kändes som ett otroligt bra val. Annars hade det nog varken blivit ett städat hem eller ett piffat face. Och vi hade omöjligt kunnat vara uppe och snicksnacka till klockan 01.00, med tanke på att den välbehövliga sovmorgon i sånt fall hade uteblivit. Men nu fick vi sova ut. Tacksamt värre. Och så jäkla skönt.

Nästa partaj lär väl bli i det rackarns garaget som närmar sig slutspurt. Men till dess ska jag försöka kasta tröttmössan på hyllan, döda latmasken och snyta ur förkylningen…

Tack kära vänner för att ni kom och förgyllde vår lördag!

Kommentera