Liten svettig tant

20111004-181903.jpg

Har precis cyklat hem från jobbet. Motvind. Tog dubbelt så långt tid att cykla hem som att cykla dit idag. Var ute på gården med barnen innan och upplevde en isande höstvind.

Dessutom pratade jag med pappa Pohlman precis innan jag hoppade upp på sadeln, en mil bort där han befinner sig regnade det tydligen som sjutton. Så i förebyggande syfte tog jag på regnstället, behöll flecekoftan och halsduken och trampade hemåt.

De som mötte mig svischade förbi som om de körde nercabbat på autobahn med vinden i håret och solglasögon. Och jag blev en liten svettig tant med rosenröda kinder, påklädd som om jag cyklade i värsta höstrusket där småspik och hagel knappt hade rubbat mig, för jag stod nästan still.

Men hem kom jag utan större problem, svettig och med hjälmrand i pannan och utan att behöva besegra ett höstoväder. Fast jag föredrar medvind och solglasögon.

Hur som så har första dagen efter min minisemster varit fantastisk, förutom att jag tappade min iPhony och ett mosaikmönster i glaset uppenbarade sig…men äsch!

Kommentera