Lite tom…

Efter tre veckor med två heltidsjobb känner jag mig nu lite tom. I går gick jag sista rastpromenaden för det här året. Snöflingor som lösögonfransar och sladdande steg i snötäckt gegga. En veckas semester väntar och jag vill ha sovmorgon.

Idag är snön borta och den så kallade julkänslan lyser med sin frånvaro. Jag är i och för sig ingen som söker efter den och pyntar heller inte hemmet särskilt mycket. Men jag tycker ändå att det är vackert med snö runt jul, men för mig räcker det med snö bara då. Sen kan det få bli vår.

Det enda tecknet på att det är jul och att jag har haft tre hektiska veckor är att hela hemmet ser ut som ett kreativt kaos. Det är endast katten som smidigt tar sig fram över klädhögar, penselburkar, julklappar och dammråttor. Jag gömmer mig i en luvtröja och inbillar mig att tomheten ska gå över till sprudlande energi innehållande en gnutta städkärring. Och kanske fungerar det med en discodanslista och mockasiner. För jag måste råda bot på detta innan det blir julafton på riktigt.

Och på tal om julklappar. Mannen och jag överraskade igår med en effektivitet utöver det vanliga. Ge os en timme på Marieberg, sen är saken biff. Och så blev det. Tur att mina närmsta går att räkna på en hand, annars hade vi nog behövt en timme till.

Så. Nu skärper jag till mig och bäddar sängen, plockar in kläder i garderoben och dammsuger hela härligheten. Istället för att sitta här och leka med ytliga omslag fyllda av ironi. Ha.

På återseende och god jul!

Kommentera