Lite stök och dagens fynd

20120616-233505.jpg

20120616-233519.jpg

Idag har vi stökat och bökat för att styra upp hemmet för kalas. Jocke fyllde år i går och i morgon är det släktkalas. Fast mest gör vi oss till för en fotografering på onsdag. Men det berättar jag mer om sen. Ha. En cliffhanger.

Just nu ser det ut som ett smärre kaos och vi håller i vanlig ordning på med alla rum samtidigt. Jocke har fixat fönsterbrädor och golvlister (nu när jag skrev golvlister kom Volvostyrelsen som förslag, roligt). Han har även satt upp lampor i syrummet och en lampa i trappen. Jag har lekt hela havet stormar i källaren och försökt organisera lite, vilket betyder att det står två fulla flyttkartonger i vardagsrummet och sex i ateljén. De innehåller mest lull-lull som gör sig bra på bild och som ger hemmet en tydligare karaktär.

Och så en kavalkad av tavlor. Några satte jag upp idag på en tavellist, det visade sig bli med tema ugglor. Fint. Men fler ska upp lite här och där.

I sovrummet ligger en riktig pjäs och väntar på att bli upprest och ta plats mot väggen. Det är det toktunga gamla plåtskåpet från min farmor och farfars källare. Tur att Jocke har en så stark vän som alltid ställer upp, annars skulle inte sovrummet vara som jag önskade. Och det ligger fortfarande ner för att fötterna är så vassa, jag tänkte ge skåpet gummistövlar i barnstorlek men har inga på lager, kanske jag kan hitta fyra hockeypuckar istället, pappa Pohlman har du några?

Och dagens bästa, grannarna några kvarter bort hade loppis och jag fäste med en gång blicken på ovanstående vas. Endast 40 svenska riksdaler. Vilket fynd. Den kommer nog göra sig fin i köket.

Nej, nu ska jag försöka sova och samla kraft inför morgondagen, först måste jag förneka åskan som mullrar på avstånd eftersom det är min största skräck…

Nåväl. Sov gott eller god morgon!

Kommentera