Lite pretto eller…

Nu går jag och lägger mig i stugan, Jocke har precis städat kylen och frysen och jag har moppat golvet. Såhär dags tänker ni, javisst. Pretto kan man tycka. Fördelarna med ett så kallat sommarnöje är förstås många, nackdelarna är få men kan bli väldigt påtagliga. Särskilt när man kommer hit, svinhungrig med rykande varma pizzor i näven, drar ett getöga på golvvärmen för att se så att strömmen är på och att nöjet har klarat sig från överrumplande åskoväder. Och tänker att nu blir det krubb och sen soffhäng. Gött mos!

Men istället inser att strömmen har gått, att nöjet fått sig en känga av Tor och att det som liknar en spya precis utanför frysen är en kompott av den där isen som blev kvar sen socionomerna blandade drinkar, ett paket frozen yoghurt med smak av mango samt rester från en utsökt cheesecake. Mumsfillibabba som vi säger i den här familjen, mumbabba!

Pizzan ställs åt sidan, mannen går upp på vinden till getingarna och elskåpet, fingrar och trycker och håller sig undan getingboet stort som en handboll. Och han lyckas få igång strömmen, Frank och jag gör high five och säger jippie!

Vi dukar fram varsin ljummen pizza, Frank somnar i sin säng och vi äter upp med rynkande ögonbryn och funderingar på vad vi ska göra för att det här inte ska hända igen.

Så nej, det är inte så pretto, bara en nackdel när Tor muckar med nöjet och vi städar upp efter fighten, såhär dags.

God natt!

Kommentera