Lillördagslyx

Pappa Pohlman och jag var som sagt till stugan igår för att kolla läget. Till en början tänkte vi att vi skulle ta upp båten, men det var en lite väl överambitiös tanke. Vi tittade på båten och på slänten den skulle upp för, konstaterade att det inte var värt mödan och gick och plockade kantareller istället. Förmodligen veckans bästa beslut.

Jag sa till pappa att jag bara skulle kolla mitt kantarellställe innan vi gick in och fikade, och där fanns så många kantareller att jag blev alldeles till mig, så då hämtade jag min käre far och så gick vi och plockade dem tillsammans. Precis som när jag var liten. Nostalgitripp de luxe så att kärleken la sig som bomull runt hjärtat. Familjemys när den är som bäst alltså.

Både pappa och jag skrattade lite när jag tog med en så stor bunke för att plocka lite av skogens guld, men se, det var ju en himla tur annars hade vi fått lägga svampen i fickorna.

Och innan vi åkte hem dukade pappa upp fikat på en liten handduk med dalahästar, där serverades det hembakat av alla de slag, lingonbröd med ost, småkaka och vaniljbulle till en lagom varm kopp honungsvatten. Har jag sagt att det ska vara gott att leva?

Snacka om lillördagslyx. För sen när vi kom tillbaka till mamma och Frank fick jag dessutom sova nästan två timmar och på kvällen gjorde jag svampsås till kött och klyftpotatis. Dra mig baklänges vilken solsidanstatus. Ha. Och jag har svamp kvar till kvällsmackor. Yes asså.

Och stugan, den var så fin och kärleksfull att jag hoppas att vi kan åka dit snart igen, så fort garaget inte tar all vår tid. Så då vet ni. Nu ska jag fantisera vidare om en tvättstuga innan Frank vaknar från sin förmiddagslur.
Hej så länge!

Kommentera