Lilla nyårsafton och lillen…

I går var vi hos mamma och pappa och firade lilla nyårsafton tillsammans med min bror. För några år sedan kom brorsan hem med en lyxig champagne i en specialförpackning som tydligen passade sig alldeles extra bra att dricka upp igår. Ja inte vet jag, jag drack alkoholfri äppelcider så det stod härliga till. Förstås. Men maten var säkert minst lika ljuvlig som champagnen. Hasselbackspotatis, kantarellsås och oxfilé. Jo, jag tackar ja. Sen var jag så mätt att jag fick lägga mig på soffan och känna på gymnastiken i magen. Full rulle där inne.

Och på tal om magen så var vi hos barnmorskan idag. Lillen är fixerad och jag börjar bli nervös. Men nästa vecka är det januari och när helst krabaten känner sig redo är lillen välkommen ut. Vi lånade en så kallad TENS maskin, fattar inte riktigt vad den gör än, något med smärtlindring, ska testa den på Jocke först. Ha. Min önskan är att vara hemma så länge som jag kan innan vi åker in till förlossningen, med tanke på att vi bor grannar med sjukhuset så borde det gå. Sen har jag som sagt ingen aning om vad det är för smärta som väntar mig, den som lever får se. Just nu mår både magen och jag prima.

Kanske dags att skriva det där förlossningsbrevet. Och packa väskan, vad tycker ni att jag ska ta med, förutom det självklara, har ni några tips?

Kommentarer

 • Eric Kvarnström säger:

  Ett playstation!!!!!!

  Den 27 december 2012 kl. 18:16
 • Eva säger:

  Vet inte om det är det bästa, men kul skulle det säkert vara 🙂

  Den 27 december 2012 kl. 19:50
 • ina säger:

  mjuuuka underkläder och rena myskläder till er alla tre (ja karln kan behöva byta om han med om han råkar befinna sig i skottlinjen)att ta på sig efteråt.
  för oss som blev igångsatta och hade rätt mycket dötid var dator med massa serier och bra bok guld värt. men åker man in mot slutet när allt redan är i gång är sånt helt onödigt. nåt jag var glad att jag hade med var nässpray, hade nästäppa from hell och hade blivit galen om jag inte kunnat andas på hela tiden. favvodrickan var jag också glad att jag hade med, jädrans vad törstig man kan bli. block o penna för karln att skriva ner klockslag och sånt på, jag kom inte ihåg nånting typ och journalen beskrev ju bara sånt som är intressant för barnmorskan. spännande! sen att önska sig är presentkort på apoteket, vi shoppade på apoteket typ varanna dag första veckorna, galet vad dyrt det är med nipplekräm och allt skräp man ska ha

  Den 27 december 2012 kl. 22:30
 • Sofi säger:

  Otroligt att det snart är dax, är lite avis på dig att du ska få gå igenom det igen.
  Packa väska är ju verkligen ett stort steg i att ”nu händer det snart”

  Mina tips är;
  Mjuka, sköna kläder (till er alla)
  Tofflor eller sockor
  Snacks o dryck (fylla på energin-till er båda)
  Fördriva tiden saker ex spel, bok
  Läppsyl
  Toalettsaker
  Laddaren till mobilen

  ”Låna” med dig några bindor när du åker hemifrån bb, dom är rejäla o bra.

  Själv har jag knappt öppnat väskan o använt nåt av det.
  Mått illa o inte hunnit helt enkelt, men det e bäst o vara förberedd!

  Kram

  Den 29 december 2012 kl. 18:55

Kommentera