Lilla hjärtat

Hjärtat

Jag skrev det här i natt kl 03. Nu har det avtagit lite, men jag är vid gott mod och nyfiken inför framtiden…

Värktimern är installerad i mobilen. Tensmaskinen är påkopplad vid ryggslutet. Vetekuddarna har tappat sin hetta och jag hinner slumra till mellan värkarna. Om det nu är såhär värkar känns, det kanske ”bara” är sammandragningar, hur ska jag veta? Och hur som, vad är skillnaden? Jag har talat med förlossningen två gånger, kollat läget lite bara, det kan vara så att jag ska föda barn väldigt snart eller så avstannar det hela.

Min kropp är som ett alarm med snoozefunktion. När larmet går andas jag in genom näsan och ut genom munnen, vrider på Tensen och tänker att det här kommer gå fint. Men svordom vad det känns. Regelbundna spridda skurar av smärta. Alltså inte som jag tror att det ska vara. Lång tid mellan larmen när jag bara ligger här och försöker förstå vad som händer, kort tid så fort jag går upp för att kissa.

Tidningsbilen kör gata upp och gata ner i kvarteret och jag funderar på hur ont det här kommer göra. Sen. Det är klart att det känns redan nu, men vad är det för känslor. Är det falsklarm eller är det igång nu, ska vi få träffa våran bebis snart eller kommer det avstanna och ännu en dag av väntan kommer utspela sig…?

Jag förstår inte riktigt det här. Jag ser min mage och jag känner livet där inne. Men jag fattar det inte. En Evakim. En hel liten människa. Vårat lilla hjärta.

Ingredienserna till den omtalade förlossningsväskan är uppradade på bänken i badrummet. Det ser ut som att jag tror att jag ska bo där ett tag. Det hoppas jag inte att jag ska, men förstår att det är lika bra att vara förberedd. Det är bara allsköns onyttigheter som saknas för att väskan ska vara komplett. Smågodis, energidryck och choklad. Borde köpt ostbågar. Tror att jag är sugen på ostbågar.

Låt mig säga såhär, jag återkommer i den här frågan, ni kommer bli varse Evakims nedkomst och hoppas, hoppas att allt kommer att gå bra!

 

Kommentarer

 • Lucy Luke säger:

  Heja heja!

  Den 21 januari 2013 kl. 10:06
 • Alexandra Toresson säger:

  Himlar i havet vad spännande! Håller tummarna för er alla!!

  Den 21 januari 2013 kl. 20:36
 • Marie säger:

  Å vad spännande!! Lycka till!!!
  //Marie

  Den 21 januari 2013 kl. 22:25

Kommentera