Lektant med extra ost

Pep iväg några timmar på kvällskvisten och vaktade barn. Låter ju som om de var instängda och jag bara höll ögonen på dem. Så illa är det förstås inte. Det är ju världens bästa barn så egentligen är ju barnvakt fel ord. Lektant passar bättre. I vanlig ordning köpte jag med Max och sen stod pepparkakshusbygge på agendan.

Jag har aldrig tidigare satt ihop ett pepparkakshus. Jag har pyntat och jag har haft sönder sånna med hammare när jag var liten, men inte byggt ihop. Inte så konstig med tanke på att sockret som man fogar med är tokvarmt. Jag var dessutom rädd för det momentet innan, funderade på om det fanns något annat klister att använda sig av, typ Karlssons klister fast ätbart, vet ni nåt?

Men jag läste på förpackningen och höftade till med två deciliter socker i en skev stekpanna och sen gick det undan. Smälte på bra och jag snålade inte på fogarna. Det där kan man kalla allt annat än foglossning. Det sista som blev kvar hällde jag i skorstenen och sen var det bara till att pynta. Ska ju synas att det är hemmabygga, inte fuskbygge.

Syskonen dekorerade en sida var och jag försökte hejda dem från att inte äta upp garnityren. Det syns vilken sida vars dekoration hamnade i magen, om vi säger så. Men jädrar vad fint det blev. Och jag kan smälta socker utan att bränna mig. Så nu kan jag lägga till det på mitt CV som husmor. Ha. Gött mos.

Så var det med det och nu ska jag krypa ner i spjälsängen och titta upp i taket, eller bara gå och lägga mig på tempurmadrassen med en fantastisk man vid min sida och en späckhuggare mellan knäna.
Exempelvis.

Sov gott godingar!

Kommentera