Lekkoll och studieuppehåll…

LäsaBanka och draByggaDraSpela

Som ni vet har jag haft en ganska ödmjuk inställning till mitt val att studera heltid på distans och särskilt webbdesign som är som att lära sig ett nytt språk för mig. Jag har inte försökt helhjärtat på de två senaste kurserna och har som ni förstår haft fokus på annat. Så idag tog jag det befriande beslutet att ansöka om studieuppehåll. Smart, eller hur?

När jag ringde till studievägledaren och sa att jag är beräknad att föda barn i morgon så skrattade hon glatt och höll med om att det var ett klokt val och att jag inte var särskilt svårövertalad för att välja rätt. Hon skrattade säkert vidare på sin kafferast och berättade om en toka för sina kollegor som ringde in och ville göra studieuppehåll för att hon ska föda barn ungefär nu och undrade nog vad folk tänker med när det tror att de kan studera heltid och föda barn samtidigt.

Tjaa, det undrar väl jag med kanske. Men nu är det gjort. Studieuppehållet alltså, barnet är kvar i magen. Jag får en ny chans om ett år om jag så vill då jag har rätt till en plats i och med att jag gör ett formellt uppehåll. Så, så var det med det. Dagens bästa beslut. Eftersom det sägs att jag som nybliven mamma inte kommer ha tid till något annat än barnet så tar vi det säkra före det osäkra, jag och det ännu ofödda barnet. Och om jag mot förmodan skulle få tid över så vill jag säkerligen hålla på med andra kreativa saker än att slita mitt hår över koder och javascript. Så då vet ni.

Jag vill kanske leka med lillens fina leksaker som vi fått av pappa Pohlman eller sova som en liten gris. Till exempel.

Kommentera