Lapptäcke och läpptacka…

20121210-211953.jpg20121210-211959.jpg20121210-212008.jpg20121210-212014.jpg20121210-212020.jpg

Idag tog jag nya tag. Gick upp lagom så att jag hann äta frukost till julkalendern. Så himla bra start på dagen. Jag tycker att den är superbra, julkalendern, tittar ni?
Sen började jag måla på tavlan, känns som att den kommer bli bra till slut. När solen gått upp fick jag syn på råddjurens krater (läs sovplats) vid körsbärsträdet och fönsterputsarna var på ingång. Ja det är faktiskt sant, det går att putsa fönster i minusgrader, och fint blev det.

Och för att råda bot på helgens nedstämdhet styrde jag upp mitt yttre och överraskade mannen när han kom och hämtade mig inför MVC besök. Ha. Jag luktade inte bara gott, jag hade sminkat mig också, vadan detta undrade han, jag sa att jag var trött på att vara ful (den egna känslan och inställningen, inget annat, ni vet). Sen att jag klädde mig i lapptäcke och lyckades få till något jävla läpput på bilden, det bjuder jag på.

Och det där med graviddiabetes, det var så klart bara buffel och båg, eller heter det ruffel och båg? Alla värden är i sin ordning, och som min barnmorska konstaterade är det inte konstigt att jag är trött, kissnödig och törstig mest hela tiden. Jag själv har gått upp en si så där 18 kg i runda slängar, med betoning på runda. 2-3 kg av det är krabaten i magen som ligger och trycker på kissblåsan, tänk dig själv, tre liter mjölk på kissblåsan, klart som tusan att man blir kissnödig. Inga konstigheter alltså.

Sen var det föräldragrupp, avslutning, redan. Happ. Och vidare till sjukhuset för information om förlossningen. En hel aula full av gravidmagar. Jisses vad många barn som ska komma ut snart. Det där kommer gå bra, så är det bara. Det har vi redan kommit överrens om, knodden och jag. Jag har börjat på en ”föda barn” playlist på spotify, tänkte dansa ut lillen. Vad tror ni om det?

Och för att toppa denna måndag åt vi middag med Moder Tereza och hennes man på Pitchers. Gött mos. Så men en annan inställning, lite smink och preggokoll med toppbetyg så känns det som om den här veckan har startat på bästa sätt.

Bara till att slå en drill, sprattla lite med benen och gå och lägga sig.
Hej vad det går!

Kommentarer

 • Pernilla säger:

  Hej! Var på samma BB-visning som dig, vi hälsade för din man pratade min sambo Jens. Det blev aldrig tillfälle men jag tänkte berätta att jag läste din blogg och att den är mycket underhållande eftersom vi ligger rätt nära i tid med Bf. Keep it up och fortsätt kämpa, snart är det över och belöningen är större än vad vi någonsin kan föreställa oss! Styrkekramar

  Den 12 december 2012 kl. 14:54
 • Eva säger:

  Åh vad glad jag blir för din kommentar! Tack!
  Hoppas att du mår bra och att du får en alldeles förträfflig jul!
  Heja oss, vi kommer fixa det här galant 🙂
  Stor kram till dig!

  Den 12 december 2012 kl. 21:42

Kommentera