Långvarigt kalas

Bilder: Sally Bazar

Nu har jag googlat runt så mycket och scrollat hit och dit för att leta rätt på bästa pris på ovanstående tallrikar att jag blivit alldeles yr och snubblade på mållinjen kan vi väl säga. Lagom till att jag hade proppat kundkorgen full av tjusiga tallrikar och assietter svimmade jag av, slog hakan i disken och blev liggande platt fall på golvet. Eller jag hade gjort det om jag hade varit i en riktig affär, nu tar jag mig mest för pannan och funderar på att gå och lägga mig istället för att ta barnbidraget och investera i långvarig kalasdukning.

Jag försökte även köpa några tallrikar på Cervera inne på Marieberg idag, på riktigt alltså, men där arbetade det surtanter och surtanter får som bekant inte längre mina pengar, nehe, vet ni vad. Sånt har jag slutat med. Fast även där var det skrämmande nära, hade fem tallrikar i handen, gick med hyfsat bestämda steg mot kassan och inte en blick fick jag. Vände på klacken, ställde tillbaka tallrikarna i hyllan och gick ännu mer bestämt ut där ifrån.

Snart kommer jag bli som pappa Pohlman, jag kommer peka på mig själv och med hög stämma säga ”KUND” och titta på affärsbiträdet samtidigt som jag går därifrån för att få dem att förstå att jag skulle kunna vara den person som ser till så att affärerna fortsätter gå runt och så att surtanter får sin lön. Men inte idag. Och inte där. Cervera som ligger vid Babyproffsen däremot, de är så trevliga att hälften vore nog. Bara så ni vet.

Dessutom brukar jag ju köpa alla mina Riceprodukter hos Gittan på Öland när vi är där, för hennes butik vill jag verkligen gynna. Och där inne skulle det inte göra så mycket om jag slog huvudet i kassadisken, för det är nämligen en flygel, så kanske att jag skulle spela pianot ett spratt innan jag hamnande platt fall på golvet och fick syn på fläkten som Frank tittar extra mycket på när vi är där.

Nåväl. Yr i bollen är jag och beslutet att fixa ett långvarigt kalas istället för att köpa papptallrikar och annat skit känns bra. Men just idag blir det ingen affär. Nej, för det här är en vick-på-rumpan-affär, en-vick-på-rumpan-affär.

Hej då.

Kommentera