Långe Jan

Det var dit vi skulle, till Ölands södra udde. Kommer inte ihåg senast jag var där, för så som jag minns det var det inte riktigt. Men det var fint. Och det var 197 trappsteg i långe Jan. En tredjedel med mjölksyra. Tänk vilka vader fyrvaktaren måste ha haft.

Och givetvis var det en fantastisk utsikt, i alla fall åt det hållet Öland låg, annars var det bara hav så långt ögat kunde nå. Det som grämde mig en aning var att jag inte hade tagit med någon kikare. Hur kunde jag vara så klantig, åka till fågelparadiset Ottenby och inte ta med en kikare, jag som dessutom är lite av en hobbyornitolog och gärna vill kika. Men nej, jag fick nöja mig med mitt falköga och försöka se fåglarna genom kameran. Gick väl sådär.

Jag såg i alla fall att det fanns en restaurang där det serverades panbiff med kantareller. Så innan jag fick hoppa in i Porschen och provköra fick jag i mig en stadig biff. Dessutom blev vi varse att det fanns sälar på stenarna en bit ut i havet. Så lite sälspaning och pannbiff fick lägga grunden för min kommande fokuserande körning.

Kommentera