Landetlyx

IdyllMorgonsolLandetBjörkknoppLördagsmysMinimeStyrstaVäntanGrillmästaren

Som sagt har den här helgen genererat i så många olika inslag att det känns som om den har varit en vecka lång, nästan. I fredags åkte vi till vår stuga för att kolla läget, sov över innan vi åkte tillbaka in till stan för ett pitstop med renovering av kök till Jockes moster.

Sen vidare till kära vänners sommarstuga ute vid Hjälmaren. Där var det ju som på den gamla tvättmedelsreklamen med små röda stugor, uddar och öar. Svalor nere vid bryggorna och får en bit bort. Björkar som är på väg att slå ut och vitsippor som står i blom.  Landetlyx.

Vi styrde upp en trerätters middag och jag blev alldeles varm i magen. Egengjord bearnaisesås går banne mig inte av för hackor. Grillad biff och fantasifull sallad. Utsökt förrättssmacka och låsas cheesecake till efterrätt. Jo jag tackar ja, glada skratt och framtidsplaner.

Bygga hit, bygga dit, riva bort en liten bit. Snickare spekulerar och damerna resonerar, Frank talar i tungor och ler sig trött. Somna på en ny soffa och vakna av solen och fågelkvitter. En svettig liten sprattelgubbe vid min sida och en perfekt frukost innan nästa äventyr.

Härlig start på en kommande spasöndag och för lite tid för en morgonpromenad längs med åkrarna, men vafalls. Att vakna och inse att vi har fått sovmorgon till 8.30 för att sedan sticka upp huvudet och mötas av strålande sol, blänkande sjö och svalor som flyger, är minst lika bra som en tidig morgonpromenad.

Så jag säger, tusen tack godingar för att vi fick komma på en finfin snabbvisit och på återseende naturen…

Kommentera