Kvarter 1 är egentligen INTE slummen…eller?

Kvarter 1 är kvarteret som ligger längst norrut på campingen. Här finns campingplatser utan el, med el samt med el/tv. Det finns även ett stort servicehus, samt ett litet där man kan laga mat. Och några få mc-platser. En mc-plats är mindre än de vanliga platserna och är utan el. En vanlig plats har en yta på mellan 80-100 kvm.

I alla fall. I dag fick jag skjuts av vaktmästaren till det härliga gänget på kvarter 1, till de som även är kända från TV och går under namnet ”Böda Beer Bodies”. Ett härligt gäng som satt på rad och solade sig. Jag ville få lite info om varför kvarter 1 kallas för slummen. Och som jag förstår det i skrivandes stund så är det säsongarna på 5th Avenue som har fått det här helt om bakfoten. Men innan jag har fått deras version så får ni veta hur säsongarna på kv 1 påstår att det är, och när jag hörde dem förklara så tyckte jag att det lät logiskt. Även om allt givetvis är med en STOR gnutta ironi, nästan lika stor som campingen i sig.

Såhär är det enligt en i Böda Beer Bodies. Han som berättade detta har för övrigt varit på campingen i 18 år, det är inte dåligt det, tänk på det när ni tycker att man borde få rabatt för att man kommer andra sommaren…

Nåväl. Borta på den södra sidan av campingen finns både mygguppfödning och snaketime enligt ovanstående Böda Beer Bodies anhängare. Som om det vore aktiviteter som tillhör anläggningen, på sätt och vis är det ju det, eftersom det är en del av naturen. Dessa sevärdheter var boende på kv 1 snabba att relatera till slum. Så egentligen är alltså slummen på den södra delen av campingen och inte alls på kv 1.

Men tydligen är det som så att säsongarna på 5th Avenue har kastat tillbaka detta påstående då de förmodligen grundar det i att de på kv 1 inte har det lika uppstyrt med ljuslyktor och krukor, men som ni ser på bilden så finns även lite krukor på kv 1…

Summan av kardemumman är alltså att det är den fantastiska humorn som har gjort att kvarter 1 är slummen, men någon skillnad på soltimmar, lugn och ro kan jag inte tänka mig att det är. Möjligtvis är det så att de som bor på 5th Avenue dricker alldels för mycket kaffe. Det återstår att se när jag besöker dem…

 

Kommentarer

  • Anna Boldt säger:

    Tjaa, vad är 18 år på Böda Sand… mina föräldrar har varit där varje år sedan 1975!!! Dvs 36 år!!! Det du 🙂 Själv har jag väl tillbringat sissådär 22 somrar på Böda. Så nog har det hänt en del.

    På 70-t och en bit fram så sa man att hade man husdjur skulle man bo på kvarter 6 och med den följden att man även rekommenderade barnfamiljer att bo där. Så på den tiden var det mest barn och djur på det kvarterat jämfört med alla andra.

    Den 21 juli 2011 kl. 08:55

Kommentera