Kunglig hovleverantör

Cyklar till jobbet i Hälleforskavajen med nyplockade tulpaner från min rabatt i handen, en glasflaska som får bli vas är nerpackad i Kånken precis bredvid en varsamt rullad vintageklänning redo för ett kungligt besök.

Håret är lockat och jag är lite nervös fast jag bara ska vara i bakgrunden, men ändå, den odiagnostiserade bokstavskombinationen kan alltid överraska med en släng av tourettes.

Men jag klarar väl det där galant. Inte en enda hostattack under kungaparets besök, inga selfies eller andra tokigheter. Jag serverade italiensk lemonad och kungen uppmärksammade min tatuering och pekade på min rödhake; där har du en fågel ja?! Javisst har jag det, en rödhake. Ja det kan man ha. Korrekt ers majestät. Sen flikade jag in med en parentes om att mitt andra hem också är på Öland innan sällskapet gick vidare. Sedärja.

Vadan denna ärofyllda uppgift tänker du? Jo i början av året fick jag frågan, tack vare min chef, om jag ville hjälpa till att sätta ihop fotoutställningen inför kungaparets besök. Jag var lite tveksam och tänkte att jag absolut inte är rätt person för det uppdraget pga ovan nämnda diagnos och till min natur inte bäst på att hålla mig inom fyrkantiga ramar. Men jag sa gladeligen ja. Förstås.

Sen bad jag mina ungars klasser rita teckningar, Zandras ungars klasser rita teckningar, kulturskolans elever måla en flygande röd matta och så fixade Länstyrelsen fram foton från länet och simsalabim så visade vi upp en annorlunda och träffsäker utställning till kungaparets förtjusning. Inte så illa ju?!

Så kan jag lägga till kunglig hovleverantör av tulpaner och barnteckningar på CW’t nu eller vad tror du?

Sen bytte jag om igen, kom tillbaka till Hälleforskavajen, fnissade åt kontrasterna, cyklade och hämtade barn i sommarvärmen som också ville få en glimt av kungaparet. Bytte om, släppte tuttarna fria i skön sommarklänning och cyklade till Stadsparken. Erling var lite besviken att kungen inte hade nån krona, jag håller med. Barnen såg kungaparet i en sekund, sken upp för att sedan få äta glass och fredagen var fulländad. Skönt.

Och ursäkta, men hur snygg var min glass? Och så god, citron och jordgubb i en strut med smak av päron?!?!

Kommentera