Kulturvärd på studiebesök…

När en kollega till mig på Kulturkvarteret frågade tidigare i veckan om jag ville jobba i helgen, absolut. Jasägaren är alltid redo. Haha.

Vilken tid ska jag jobba? Nej men det är hela helgen, du ska åka till Århus i Danmark och gå på en mässa full av entusiastiska hemmafixare och teknikfolk som bygger robotar och gör allt möjligt kul. Spännande. Jag ska med. Mässan heter Maker Fair.

Känner mig lite som en prao i det proffsiga sällskapet som jag åker med. Ett härligt gäng av kunniga ladies inom olika områden och med olika erfarenheter. Älskart. Tänk vad jag får vara med på när jag säger ja allt som oftast. Gränsen är ju alltid hårfin mellan genidrag och galenskap. Men just detta var absolut ett genidrag.

Och vilken mässa sen. Där fanns robotar som grillade marshmallows eller doppade vindruvor i choklad, agerade trumset till Captain credible (googla honom bums) eller illustrerade hur den gamla televisionen fungerade. Det var hyfsat många makalösa manicker om vi säger så. Men det var också hantverk, tuftning, slakta en soffa, gör ditt kortetui av ett kasettband, skulptera med lera. Osv.

Jag säger mange tak för denna upplevelse och intrycksfulla (är det inget ord?!) helg och hoppas på en tågresa hem utan strul och stopptider på timmar. Då vet du. Och just det, jag gjorde en liten väska av skinnet från en soffa och ett kortetui av någons blandband med Pink Floyd och ABBA. Kul.

Kommentera